De afgelopen anderhalf jaar heb ik samen met Pep Degens (van Parsival en ZekerbijPep) hard gewerkt aan het maken van het boek ‘Werkvloer eerst!’, waarin we de ontwikkeling naar flow voor mens, team en organisatie beschrijven. Op dit moment zijn we bezig met design, lay-out en de druk.

Soms loop je als mens of als organisatie op tegen je eigen muur. Je wilt zaken verbeteren, maar je weet niet hoe. Wellicht loop je vast in je eigen ontwikkeling. Misschien heb je een fantastisch idee of een lang gekoesterde droom, maar je weet niet hoe je die realiseert?

Wij vinden dat je ieder mens, team en organisatie kan helpen om flow te creëren waardoor ieders potentieel ten volste wordt gerealiseerd. Hierbij worden diepgaande resultaten bereikt die niet alleen gericht zijn op de korte termijn, maar ook op duurzame groei van het zelfontwikkelend vermogen van jou als mens, je team en organisatie.

Het in beweging brengen van een organisatie vanaf de werkvloer, vergt oprecht geloof, volharding en passie van iedereen die er aan begint. Geloof in de verbinding en het bereiken van flow. Flow is voor ons die staat van moeiteloosheid, waar we elkaars kracht optimaal weten te benutten en onze organisatieprocessen geheel foutloos en moeiteloos verlopen. Volharding, om alle obstakels uit de weg te (blijven) ruimen. Passie, omdat zonder bezielende roep nooit dat innerlijk vuur zal ontstaan om jezelf en je collega’s te ontplooien en daarmee ook nog eens optimale resultaten te (blijven) boeken.

Vanuit jarenlange ervaring vanaf de werkvloer tot aan de directiekamer – en niet andersom -beogen wij in dit boek de weg te wijzen naar de verbinding van `Hard’ en `Hart’.
Hard – doelen, resultaten en processen – verschaft een organisatie bestaansrecht.
Hart – gevoel, mensen en emoties – voorziet een organisatie van gevoel, verbinding en commitment.
Alleen door het gepassioneerd blijven ontwikkelen van Hard en Hart kan flow ontstaan en komt er een beweging van continue verbetering tot stand die niet meer ophoudt.
Het boek is een leesbaar geheel geworden waarin ook een werkboek is toegevoegd, zodat je er zelf, na enige training en oefening, mee aan de slag kunt.

Het zal begin 2014 beschikbaar komen voor verkoop en gebruik. Hou de site in de gaten voor de publicatie, lanceringsbijeenkomst, seminars en workshops. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het me weten.